اثر اسید 5- آمینولوولونیک و تنش خشکی بر فعالیت آنتیاکسیدانی و برخى پارامترهای فیزیولوژیکی فلفل دلمهای | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 9، دوره 6، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 111-119 اصل مقاله (605.25 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا خزائی* 1؛ محمد سیاری2 | ||
1کارشناسی ارشد علوم گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلیسینا، همدان | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلیسینا، همدان | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر جهت ارزیابی اثر اسید 5-آمینولوولونیک و تنش خشکی بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و فعالیت آنتیاکسیدانی گیاه فلفل دلمهای انجام شد. سه سطح تنش خشکی شامل شرایط بدون تنش (ظرفیت مزرعه)، تنش ملایم (60 درصد ظرفیت مزرعه) و تنش شدید (30 درصد ظرفیت مزرعه) و چهار سطح اسید 5-آمینولوولونیک شامل 0، 25/0، 5/0 و 1 میلیمولار مورد بررسی قرار گرفت. در شرایط تنش خشکی پارامترهای رشدی کاهش یافته اما کلروفیل a، b و کل، کاروتنوئید، میزان آنتوسیانین و فعالیت آنزیم پراکسیداز افزایش یافت. کاربرد اسید 5-آمینولوولونیک باعث افزایش معنیدار فعالیت آنزیم پراکسیداز، کلروفیل a، b و کلروفیل کل، کاروتنوئید، آنتوسیانین و نیز قطر، طول و وزن میوه شد. برهمکنش تنش خشکی و اسید 5-آمینولوولونیک در همه صفات اندازهگیری شده به جز طول میوه معنیدار شد. نتایج نشان داد که کاربرد اسید 5-آمینولوولونیک میتواند راهبرد مؤثری در کاهش اثر تنش خشکی و حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی فلفل باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ کاروتنوئید؛ میزان کلروفیل؛ آنزیم پراکسیداز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,619 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,959 |