افزایش عمر گلجایی گل بریده ژربرا رقم "سازو" با استفاده از اسانسهای گیاهی | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 2، دوره 6، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 17-28 اصل مقاله (1.3 M) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم هاشمی* 1؛ سیدحسین میردهقان2 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج)، رفسنجان | ||
2استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج)، رفسنجان | ||
چکیده | ||
گل بریده ژربرا (Gerbera jamessonii) ارزش اقتصادی زیادی در صنعت بینالمللی گلهای بریده دارد. ژربرا بهدلیل حساسیت به اتیلن و میکروارگانیزمهای درون محلول نگهدارنده که باعث بستهشدن آوندی میشوند، عمر پس از برداشت کمی دارد برای بررسی اثر اسانسهای گیاهی (تیمول، منتول و اوژنول) بر حفظ کیفیت و افزایش عمر گلجایی گل بریده ژربرا، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای مورد استفاده شامل دو سطح تیمول (75 و 125 میلیگرم در لیتر)، دو سطح منتول (75 و 125 میلیگرم در لیتر)، دو سطح اوژنول (50 و 100 میلیگرم در لیتر) و شاهد (آب مقطر) بودند. این تیمارها بهصورت بلندمدت اعمال شدند. در کلیه محلولهای نگهدارنده واحدهای آزمایشی، ساکارز چهار درصد اضافه گردید. همه گلهای بریده تیمار شده در دمای 2±25 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 55-50 درصد نگهداری شدند. نتایج این پژوهش نشان داد در مقایسه با شاهد (49/7 روز)، بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمارشده با منتول 75 میلیگرم در لیتر (08/9 روز) و پس از آن اوژنول 50 میلیگرم در لیتر (99/8 روز) و تیمول 125 میلیگرم در لیتر (91/8 روز) بهدست آمد. همچنین در این آزمایش تیمارهای منتول و تیمول بیشترین جذب محلول نگهدارنده، قطر گل و ساقه و کمترین pH محلول نگهدارنده، و رشد میکروبی را نشان دادند. بنابراین، این اسانسها در شرایط این پژوهش بهعنوان بهترین تیمار شناخته شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
ژربرا؛ اسانسهای گیاهی؛ عمر گلجایی؛ محلول نگهدارنده؛ میکروارگانیزم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,462 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,317 |