ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی گل های سنجد (Elaeagnus angustifolia) و اندام هوایی مفراح (Nepeta crispa) در استان همدان | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 1، دوره 5، شماره 2، آذر 1392، صفحه 1-10 اصل مقاله (640.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اعظم بدرحداد1؛ خسرو پیری* 2 | ||
1کارشناس ارشد بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
2دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلیسینا، همدان | ||
چکیده | ||
آنتیاکسیدانهای موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرسهای اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند. در تحقیق حاضر دو گیاه بومی همدان سنجد و مفراح که دارای ارزش دارویی در طب سنتی هستند، مورد بررسی قرار گرفتند. از گلهای سنجد و اندام هوایی مفراح پس از خشکشدن عصاره متانولی و هیدروالکلی (متانول + آب) تهیه گردید. سپس اندازهگیری مقدار کل ترکیبات فنلی به روش فولین سیوکالتو (Folin-Ciocalteu)، میزان فلاونوئیدها بهروش کلریدآلومینیوم صورت گرفت و خواص آنتیاکسیدانی بهروش مهار رادیکال آزاد DPPH سنجیده شد. نتایج نشان دادکه بیشترین محتوای فنل و فلاونوئید کل در هر دو گیاه مربوط به عصارههای متانولی میباشد. میزان مهار رادیکالهای آزاد DPPH توسط عصارهها با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. بیشترین فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH مربوط به عصاره متانولی مفراح بهمیزان 137/0 و عصاره متانولی سنجد بهمیزان 142/0 میلیگرم بر میلیلیتر است. نتایج این مطالعه نشان داد که فعالیت آنتیاکسیدانی این گیاهان میتواند با میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای تام رابطهی مستقیم داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
فنل؛ فلاونوئید؛ DPPH؛ سنجد و مفراح؛ آنتی اکسیدانت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,743 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,753 |