پاسخ مراحل مختلف رسیدن میوه گوجه فرنگی به شرایط انباری | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 1، خرداد 1392، صفحه 19-31 اصل مقاله (524.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محسن حاتمی1؛ سیامک کلانتری* 2؛ مجتبی دلشاد3 | ||
1دانشجوی دکتری علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
گوجهفرنگی بهعنوان یک میوه فرازگرا، میتواند فرآیند رسیدن را پس از برداشت کامل کند. با برداشت میوههای گوجهفرنگی در یک مرحله مشخص رسیدن و نگهداری آن در شرایط انباری متناسب با هر مرحله، میتوان میوههایی با کیفیت مناسب به بازار عرضه کرد. در این پژوهش اثر مرحله رسیدن و شرایط نگهداری بر عمر انباری میوههای گوجهفرنگی بررسی شد. بدینمنظور، میوهها در سه مرحله رسیدن شامل؛ رسیده سبز، نارنجی و قرمز برداشت و در سه شرایط دمایی مختلف شامل˚C 5، ˚C 13 و یک شرایط دمایی شبیهسازی شده (از زمان برداشت تا مصرف گوجهفرنگی توسط مصرفکننده)، نگهداری شدند. رنگ میوه، رنگیزه لیکوپن، سفتی، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، مواد جامد محلول کل (TSS)، اسیدآسکوربیک، درصد کاهش وزن و خسارت سرمازدگی(CI) در مدت نگهداری، اندازهگیری و ارزیابی شد. نتایج نشان داد که در پایان مدت انبارداری، رنگ میوه، محتوای لیکوپن، TA، TSS و سفتی میوههای رسیده سبز و نارنجی نگهداری شده در دمای ˚C 13 به سطوح مشابه خود در میوههای قرمز رسید درحالیکه در این میوهها مقادیر اسید آسکوربیک از میوههای قرمز کمتر بود. میوههای انبار شده در دمای ˚C 13 بهصورت تقریباً طبیعی رسیدند، اما نگهداری میوهها در دمای ˚C 5 و شرایط دمایی شبیهسازی شده (SC) باعث اختلال در رسیدن طبیعی آنها شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پس از برداشت؛ گوجه فرنگی؛ مرحله بلوغ؛ دمای نگهداری؛ رسیدن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 8,985 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,890 |