اثرات ضدقارچی عصاره و اسانس گیاهان اکلیل کوهی و میخک بر رشد قارچ Botrytis cinerea | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 1، دوره 3، شماره 2، آذر 1390، صفحه 1-11 اصل مقاله (807.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا وصال طلب1؛ منصور غلامی* 2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
2دانشیارگروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
چکیده | ||
استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهان با ویژگی ضدقارچی، ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغی بهویژه کنترل پوسیدگی آنها رو به پیشرفت است. در این مطالعه، عصاره اکلیلکوهی و میخک با استفاده از حلال اتانول و اسانس گیاهان مذکور با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. تاثیر عصارهها روی رشد قارچ بیماریزای Botrytis cinerea به روش غذای مسموم و اسانسها در حالت تماسی (غذای مسموم) و نیز تدخینی در غلظتهای مختلف از صفر تا 600 پیپیام بررسی شد. عصاره اتانولی هر دو گیاه به کلی فاقد اثر قارچ ایستایی بود. اسانس میخک در روش غذای مسموم در غلظت 300 پیپیام و در روش تدخینی در غلظت 450 و 600 پیپیام فعالیت قارچکشی از خود نشان داد. اسانس اکلیلکوهی در روش تدخینی در غلظتهای 300، 450 و 600 پیپیام فعالیت قارچایستایی داشت. در غلظتهای مشابه، اسانس نسبت به عصاره، روش تدخینی نسبت به تماسی و فرآوردههای گیاه میخک نسبت به اکلیلکوهی فعالیت ضد قارچی بالاتری نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
Rosmarinus officinalis؛ Eugenia caryophyllata؛ روش غذای مسموم؛ روش تدخینی؛ ضدقارچی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,342 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,909 |