اثر کاربرد پس از برداشت اسیدسالیسیلیک و پوتریسین بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه توتفرنگی (Fragaria×ananassa) رقم سلوا | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 8، دوره 6، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 97-109 اصل مقاله (779.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا اصغری1؛ فرهاد اصغری2؛ جواد فرخی* 3 | ||
1دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی خوی، ارومیه | ||
3کارشناسی ارشد علوم باغبانی، جهاد دانشگاهی اردبیل، اردبیل | ||
چکیده | ||
اثر اسیدسالیسیلیک و پوتریسین هر یک در غلظتهای 0، 1 و 2 میلیمولار بر عمر پس از برداشت و کیفیت میوههای توتفرنگی رقم (سلوا) پس از 14 روز نگهداری در سردخانه با دمای 5/0±۲ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۸۵ تا ۹۵ درصد مورد مطالعه قرار گرفت. پوسیدگی میوهها، کیفیت ظاهری و بازارپسندی، pH، میزان اسیدهای آلی کل، میزان مواد جامد محلول کل، میزان اسیدآسکوربیک، فعالیت آنتیکسیدانی کل و فنول کل عصاره میوه پس از 14 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. کاربرد اسیدسالیسیلیک و پوتریسین هم بهصورت ساده و هم در ترکیب با یکدیگر بهصورت اسیدسالیسیلیک در غلظتهای 1 و 2 میلیمول در لیتر، پوتریسین در غلظت 1 میلیمول در لیتر و نیز 1 میلیمول در لیتر اسیدسالیسیلیک در ترکیب با 2 میلیمول در لیتر پوتریسین بهطور معنیداری باعث کاهش میزان پوسیدگی و حفظ کیفیت میوهها در پایان مدت نگهداری گردید. استفاده از اسیدسالیسیلیک و پوتریسین اثر معنیداری بر صفات مورد اندازهگیری داشت و باعث حفظ pH و میزان مواد جامد محلول گردید. همچنین باعث حفظ اسیدیته کل، ویتامین ث و فعالیت آنتیاکسیدانی کل گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
عمر پس از برداشت؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ پلیآمینها؛ کیفیت ظاهری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,924 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,846 |