
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 493 |
تعداد مقالات | 5,140 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,467,191 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,245,382 |
ارزیابی خصوصیات کمی، کیفی و بیوشیمیایی میوه در برخی ارقام تجاری انگور | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 مرداد 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ppt.2025.30896.2158 | ||
نویسندگان | ||
عبدالله گودرزی1؛ مهراب یادگاری* 2؛ اصغر موسوی3؛ حبیب الله نوربخش4 | ||
1گروه زراعت و گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران. | ||
2مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران | ||
4مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران. | ||
چکیده | ||
بهمنظور ارزیابی خصوصیات کمی، کیفی و بیوشیمیایی میوه برخی ارقام تجاری انگور در شرایط اقلیمی منطقه سامان واقع در استان چهارمحال و بختیاری، مطالعهای در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دو فصل رشد 1401-1400 و 1402-1401 انجام شد. در پژوهش حاضر، صفات کمی، کیفی و بیوشیمیایی میوه شش رقم انگور شامل عسگری، بیدانه قرمز، فلیم سیدلس، پرلت، ریش بابا و یاقوتی اندازهگیری شد. بررسی صفات کمی و کیفی در ارقام مورد مطالعه انگور نشان داد که این صفات دارای تنوع زیادی هستند و میتوان از این ویژگیها برای تشخیص ارقام انگور استفاده کرد. صفات کمی اندازهگیری شده شامل طول خوشه، عرض خوشه، وزن خوشه، طول حبه، عرض حبه، وزن حبه، عملکرد میوه، درصد ماده خشک میوه و چگالی میوه بهطور معنیدار تحت تأثیر نوع رقم انگور بود. صفات کیفی و بیوشیمیایی میوه از نظر اسیدیته، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، کاروتنوئید کل، فنول کل، فلاونوئیدها، آنتوسیانین و فعالیت آنتیاکسیدانی نیز تغییرات قابل توجهی در بین ارقام نشان داد. نتایج همبستگی بیانگر همبستگی معنیدار اجزای عملکرد با یکدیگر بوده و همچنین ظرفیت آنتیاکسیدانی میوه ارقام انگور همبستگی مثبت و معنیداری با ترکیبات مختلف فنولی داشت. بر اساس یافتههای این پژوهش ارقام فلیم سیدلس و پرلت از نظر صفات کمی و کیفی مورد ارزیابی نسبت به سایر ارقام برتر بوده که میتوان برای مطالعات و برنامههای بهنژادی بیشتر مورد بررسی قرار داد. | ||
کلیدواژهها | ||
انگور؛ رقم؛ کیفیت میوه؛ صفات کمی؛ همبستگی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2 |