
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 493 |
تعداد مقالات | 5,140 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,467,181 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,245,371 |
فعالیت آنتی اکسیدانی سیب ̓ رد دلیشز، تحت محلولپاشی قبل از برداشت اسید فرولیک و نانوکیتوسان | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 مرداد 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ppt.2025.30941.2160 | ||
نویسندگان | ||
سجاد مصطفایی1؛ محمدرضا اصغری* 2؛ یوبرت قوستا2 | ||
1دانشگاه ارومیه - | ||
2دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
سیب (Malus domestica) به دلیل محتوای بالای ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتیاکسیدانی، اهمیت تغذیه ای بالایی دارد. این پژوهش تأثیر کاربرد قبل از برداشت فرولیک اسید و نانوکیتوسان را بر کیفیت سیب بررسی کرد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۴ تکرار انجام شد. تیمارها شامل نانوکیتوسان (۰، ۵، ۱۰ میلیلیتر در لیتر) و فرولیک اسید (۰، 5/0، ۱ میلیمولار) بود. نتایج نشان داد که بالاترین غلظتهای نانوکیتوسان (۱۰ میلیلیتر در لیتر) و فرولیک اسید (۱ میلیمولار) موجب افزایش معنیدار فنول کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی بر اساس آزمون DPPH شدند. در مقابل، فعالیت آنزیم پلیفنول اکسیداز با افزایش غلظت تیمارها کاهش یافت و کمترین مقدار در تیمار ترکیبی نانوکیتوسان (۱۰ میلیلیتردر لیتر) و فرولیک اسید (5/0 میلیمولار) مشاهده شد. بیشترین فعالیت کاتالاز در تیمار فرولیک اسید (5/0 میلیمولار) بدون نانوکیتوسان ثبت شد، در حالی که کمترین فعالیت این آنزیم در تیمار ترکیبی نانوکیتوسان (۱۰ میلیلیتر در لیتر) و فرولیک اسید (۱ میلیمولار) مشاهده شد. با افزایش غلظت فرولیک اسید، مقدار گالیک اسید کاهش و کلروژنیک اسید افزایش یافت، در حالی که نانوکیتوسان باعث افزایش گالیک اسید و تغییرات مختلف در کافئیک اسید شد. همچنین، بیشترین مقدار آپیژنین در ترکیب نانوکیتوسان 10 میلیلیتر در لیتر و فرولیک اسید 1 میلیمولار مشاهده شد. نتیجه گیری: استفاده همزمان از نانوکیتوسان و فرولیک اسید، بهویژه در باغهای ارگانیک، روشی مؤثر برای بهبود کیفیت تغذیهای سیب و افزایش ارزش بازارپسندی آن است. | ||
کلیدواژهها | ||
پلی فنل اکسیداز؛ فنول کل؛ فلاونوئید کل؛ کاتالاز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 0 |