
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,290,951 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,387 |
جداسازی و شناسایی باکتریهای همزیست دستگاه گوارش کرم سیر Dyspessa ulula | ||
دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 13، شماره 2، اسفند 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ab.2024.28691.1491 | ||
نویسندگان | ||
مجید کزازی* 1؛ آذر عسگری2 | ||
1دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران | ||
چکیده | ||
سیر گیاهی علفی و دائمی است که به خاطر داشتن ترکیبات گوگرددار و آلیسین میکروبکش است. کرم سیر (Dyspessa ulula) یکی از آفات مهم و از عوامل محدود کننده راندمان این محصول در مناطق مختلف ایران از جمله همدان است که غیر از خسارت مستقیم در انبار سبب آلودگی محمولههای سیر و از بین رفتن ارزش صادراتی آن میشود. شناسایی باکتریهای سازگار با دستگاه گوارش این آفت مهم میتواند راهگشای کنترل آن با استفاده دستکاری ژنتیکی این باکتریها می-باشد. در این پژوهش، باکتریهای سازگار با دستگاه گوارش کرم سیر، جدا و شناسایی شدو باکتریهای موجود در دستگاه گوارش این آفت، به ویژه گونههای Serratia marcescens و Lactobacillus plantarum، میتوانند نقش مهمی در کنترل آفات ایفا کنند. این تحقیق نخستین گزارش از وجود این دو باکتری در دستگاه گوارش کرم سیر در ایران و جهان است و همچنین بررسیها نشان میدهد که Lactobacillus plantarum نسبت به Serratia marcescens فراوانی بیشتری دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
Lactobacillus plantarum؛ Serratia marcescens؛ کرم سیر؛ همزیست داخلی؛ باکتری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 168 |