| تعداد نشریات | 22 |
| تعداد شمارهها | 512 |
| تعداد مقالات | 5,365 |
| تعداد مشاهده مقاله | 10,217,485 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,821,622 |
جداسازی و شناسایی باکتریهای همزیست دستگاه گوارش کرم سیر Dyspessa ulula | ||
| فناوری زیستی در کشاورزی | ||
| مقاله 6، دوره 13، شماره 2، اسفند 1401 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ab.2024.28691.1491 | ||
| نویسندگان | ||
| مجید کزازی* 1؛ آذر عسگری2 | ||
| 1دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
| 2دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران | ||
| چکیده | ||
| سیر گیاهی علفی و دائمی است که به خاطر داشتن ترکیبات گوگرددار و آلیسین میکروبکش است. کرم سیر (Dyspessa ulula) یکی از آفات مهم و از عوامل محدود کننده راندمان این محصول در مناطق مختلف ایران از جمله همدان است که غیر از خسارت مستقیم در انبار سبب آلودگی محمولههای سیر و از بین رفتن ارزش صادراتی آن میشود. شناسایی باکتریهای سازگار با دستگاه گوارش این آفت مهم میتواند راهگشای کنترل آن با استفاده دستکاری ژنتیکی این باکتریها می-باشد. در این پژوهش، باکتریهای سازگار با دستگاه گوارش کرم سیر، جدا و شناسایی شدو باکتریهای موجود در دستگاه گوارش این آفت، به ویژه گونههای Serratia marcescens و Lactobacillus plantarum، میتوانند نقش مهمی در کنترل آفات ایفا کنند. این تحقیق نخستین گزارش از وجود این دو باکتری در دستگاه گوارش کرم سیر در ایران و جهان است و همچنین بررسیها نشان میدهد که Lactobacillus plantarum نسبت به Serratia marcescens فراوانی بیشتری دارد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| Lactobacillus plantarum؛ Serratia marcescens؛ کرم سیر؛ همزیست داخلی؛ باکتری | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 364 |
||