
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,290,968 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,394 |
مقاومت القایی در میوه سیب توسط Bacillus cereus برای کنترل پوسیدگی قهوهای ناشی از Monilinia laxa | ||
دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی | ||
مقاله 4، دوره 13، شماره 1، شهریور 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ab.2023.27048.1483 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه دریکوند1؛ عیدی بازگیر* 2؛ مصطفی درویش نیا3؛ حسین میرزایی نجفقلی4 | ||
1دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
2دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
3استاد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
4استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
چکیده | ||
پوسیدگی قهوهای ناشی از گونههای Monilinia منجر به تلفات قابلتوجهی قبل و پس از برداشت روی درختان میوه هستهدار و دانهدار میشود. در مطالعه قبلی خود، با موفقیت یکسویه بیوکنترل باکتری، Bacillus cereus AP13 را شناسایی کردیم که میتواند برای کنترل پوسیدگی قهوهای مورداستفاده قرار گیرد. در این تحقیق میزان تغییرات برخی ترکیبات دفاعی ازجمله آنزیم گایاکولپراکسیداز، پلیفنلاکسیداز، کاتالاز، پراکسید هیدروژن و مالون دیآلدئید در میوه سیب پـس از مایهزنی بـا یـک جدایـه آنتاگونیـست بـاکتری Bacillus cereus و قـارچ بیمارگر Monilinia laxa موردبررسی قرار گرفت. تیمار میوه سیب با B. cereus منجر به کاهش تنش اکسیداتیو ناشی از M. laxa و تولید پراکسید هیدروژن شد. علاوهبر این، استفاده از B. cereus در میوه سیب باعث افزایش قابلتوجهی در فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی مربوطه شد. بهطورکلی، نتایج پژوهش حاضر، مکانیسم پیشنهادی Bacillus cereus را در کنترل M. laxa از طریق تنظیم سطوح پراکسید هیدروژن و فعالسازی سیستم آنتیاکسیدانی آنزیمی، تأیید کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
سیب؛ القای مقاومت؛ دفاع از بیماری؛ پراکسید هیدروژن؛ مالوندیآلدئید | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 144 |