
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 490 |
تعداد مقالات | 5,109 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,394,039 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,205,181 |
ارزیابی چند شکلی ژن پرولاکتین در گاوهای هلشتاین و آمیخته و ارتباط آن با صفات شیر در گاوهای هلشتاین | ||
فناوری زیستی در کشاورزی | ||
مقاله 4، دوره 3، شماره 2، آذر 1391، صفحه 27-32 اصل مقاله (288.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
معصومه نظری1؛ جلال رستم¬زاده* 2؛ امیر رشیدی3؛ عثمان عزیزی2؛ زانا کریمی کردستانی1 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش ارزیابی ارتباط بین ژنوتیپهای ژن پرولاکتین با صفات تولیدی شیر میباشد. در این مطالعه، 145 گاو نژاد هلشتاین و60 گاو آمیخته مورد ارزیابی قرار گرفت. فراوانیهای آللی و ژنوتیپی ژن پرولاکتین با قطعه bp294 تکثیر شده از اگزون 4 با استفاده از روش PCR-RFLP با آنزیم برشی RsaI تعیین گردید. ژنوتیپ GG بیشترین میزان فراوانی ژنوتیپی را در گاوهای هلشتاین (738/0) و آمیخته (588/0) داشت. همچنین میزان فراوانی آللی A و G در گاوهای هلشتاین به ترتیب 152/0 و 848/0 و در آمیختهها 233/0 و 767/0 بود. بیشترین میزان تولید شیر مربوط به گاوهای هلشتاین با ژنوتیپ AG بود. گاوهای با ژنوتیپ AA بیشترین درصد پروتئین شیر را دارا بودند (05/0<P) ولی برای سایر صفات تولیدی شیر تفاوت معنیداری مشاهده نشد)05/0>P). اثر این چند شکلی بر روی میزان تولید شیر و درصد پروتئین شیر معنیدار بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که این چند شکلی میتواند بهعنوان نشانگر جهت انتخاب برای میزان تولید شیر و درصد پروتئین شیر در جمعیت مورد بررسی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ژن پرولاکتین؛ گاو هلشتاین؛ گاو آمیخته؛ PCR-RFLP | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,894 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,015 |