
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,290,924 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,371 |
جداسازی و شناسایی باکتریهای تجزیهکننده علفکش بنتازون از مزارع لوبیا شهرستان سلسله | ||
دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی | ||
دوره 12، شماره 2، اسفند 1400، صفحه 35-42 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ab.2022.25387.1473 | ||
نویسندگان | ||
فرهاد بهرامی1؛ عبدالرضا احمدی* 2؛ حسین میرزایی نجفقلی3؛ سیدمحسن سهرابی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اگروتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران | ||
2دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران | ||
3استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران | ||
4استادیار، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
بنتازون یک علفکش پس رویشی است که برای کنترل علفهای هرز در مزارع لوبیا از آن استفاده میشود. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باکتریهای تجزیهکننده علفکش بنتازون در برخی از مناطق شهرستان سلسله انجام شد. براساس نتایج آزمونهای فنوتیپی و بیوشیمیایی، 30 جدایه باکتریایی با توان تجزیهکنندگی علفکش بنتازون در چهار گروه فنوتیپی شامل Bacillus، Pseudomonas، Acinetobacter و Stenotrophomonas قرار گرفتند. جدایههایی با توان تجزیهکنندگی بالا شامل BaBLU3 در گروه Bacillus، BaBLU2 در گروه Pseudomonas، StBLU5 در گروه Stenotrophomonas و AcBLU2 در گروه Acinetobacter، بر اساس نتایج بهدستآمده مربوط به آزمون حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی انتخاب شدند. سپس بهمنظور صحت شناسایی براساس آزمونهای فنوتیپی- بیوشیمیایی، نتایج تعیین توالی ژن خانهداری 16S rRNA نشان داد که جدایههای BaBLU3، PsBLU2، StBLU5 و AcBLU2 بهترتیب به باکتریهای B. altitudinis، Pseudomonas sp.، Stenotrophomonas sp. و A. calcoaceticus تعلق داشتند. این مطالعه بهعنوان اولین گزارش از تجزیه زیستی علفکش بنتازون در شرایط آزمایشگاهی توسط جدایههایی از باکتریهای جنس Bacillus، Psedomonas، Stenotrophomonas و Acinetobacter میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه زیستی؛ زیست پالایی؛ ژن 16S rRNA | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 452 |