
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,290,920 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,371 |
بررسی تأثیر محلولپاشی عصاره ورمیکمپوست بر شاخصهای رشد قارچ دکمهای (Agaricus bisporus) | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 3، دوره 11، شماره 1، خرداد 1398، صفحه 29-36 اصل مقاله (611.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ppt.2018.11167.1627 | ||
نویسندگان | ||
بابک ولی زاده کاجی* 1؛ احمدرضا عباسی فر2؛ مریم احسنی ایروانی3؛ محمد حسین آباد3 | ||
1استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران | ||
2استادیار، کارشناسی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران | ||
3دانشجوی کارشناسی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران | ||
چکیده | ||
قارچ دکمهای بهعنوان یک محصول تجاری در سرتاسر جهان پرورش داده میشود و بهدلیل کیفیت غذایی مناسب و میزان بالای پروتئین جایگاه ویژهای را در سبد غذایی مردم جهان به خود اختصاص داده است. رشد و تولید قارچ دکمهای بهمیزان ذخایر عناصر غذایی کمپوست بستگی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر غلظتهای مختلف عصاره ورمیکمپوست (صفر، 25، 50، 75 و 100%) بر شاخصهای رشد قارچ دکمهای (تعداد قارچ، وزن فردی، عملکرد کل، وزن خشک، قطر کلاهک، طول پایه، سرعت محصولدهی، درصد نیتروژن، درصد پروتئین و کارآیی زیستی) بوده است. نتایج نشان داد که اضافه کردن غلظتهای مختلف عصاره ورمیکمپوست به کمپوست، اثر معنیداری در سطح احتمال پنج درصد بر اغلب شاخصهای رشد در قارچ دکمهای داشت، اگرچه منجر به تأخیر معنیدار 8/1 تا 2/6 روز در زمان برداشت اولین چین شد. بهترین غلظت ورمیکمپوست 75% بود که منجر به تولید بیشترین تعداد قارچ (5/312)، وزن فردی (6/21 گرم)، عملکرد کل (7/6 کیلوگرم در کیسه)، قطر کلاهک (1/6 سانتیمتر)، و کارآیی زیستی (5/67%) گردید. بیشترین درصد نیتروژن (4/5) و پروتئین (7/33) در تیمار 100% عصاره ورمیکمپوست مشاهده شد که اختلاف معنیداری با تیمار 75% نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
صفات رشد؛ عملکرد؛ قطر کلاهک؛ کارآیی زیستی | ||
مراجع | ||
فارسی، م. و پوریانفر، ح. 1390. پرورش و اصلاح قارچ خوراکی دکمهای سفید. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 275 صفحه. رضایی، ش.، لکزیان، ا.، فارسی، م.، ابوالحسنی زراعتکار، م. و حقنیا، غ. 1392. امکان جایگزینی پیت با کمپوست مصرف شده در تولید قارچ خوراکی دکمهای سفید (Agaricus bisporus). نشریه علوم باغبانی، 27 (1): 9-1. عبادی، ع.، علیخانی، ح. و یخچالی، ب. 1392. تأثیر پسماندهای آلی مختلف و باکتریهای مولد اکسین بر شاخصهای رشدی قارچ دکمهای (Agaricus bisporus). ویژهنامه نشریه دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره 23 (4.1): 106-97. Adejumo, T. O. and Awosanya, O. B. 2005. Proximate and mineral composition of four edible mushroom species from South Western Nigeria. American Journal of Botany, 4: 1084-1088. Atikpo, M., Onokpise, O., Abazinge, M., Louime, C., Dzomeku, M., Boateng, L. and Awumbilla, B. 2008. Sustainable mushroom production in Africa: A Case study in Ghana. African Journal of Biotechnology, 7: 249-253. Beyer, D. M. 1996. Studies in the mineral element requirements and changes in mushroom compost that influence later break yield of Agaricus bisporus (lange) imbach. PhD Thesis, the Pennsylvania State University. 24 pp. Desrumaux, B., Calus, A. and Sedeyn, P. 2000. Minerals and microelements in the mushroom substrate: A production-limiting factor? Science and Cultivation of Edible Fungi, 15 (1): 327-334. Gea, F. J., Santos, M., Dianez, F., Tello, J. C. and Navarro, M. J. 2012. Effect of spent mushroom compost tea on mycelial growth and yield of button mushroom (Agaricus bisporus). World Journal of Microbiology and Biotechnology, 28: 2765-2769. Jat, R. S. and Ahlawat, I. P. S. 2004. Effect of vermicompost, biofertilizer and phosphorus on growth, yield and nutrient uptake by gram (Cicer arietinum) and their residual effect on fodder maize (Zea mays). Indian Journal of Agricultural Science, 74: 359-361. Kalmis, E. and Sargin, S. 2004. Cultivation of two Pleurotus species on wheat straw substrate containing olive mill waste water. International Biodeterioration and Biodegradation, 53: 43-47. Kaushik, P. and Garg, V. K. 2003. Vermicomposting of mixed solid textile mill sludge and cow dung with epigeic earthworm Eisenia fetida. Bioresour Technol, 90: 311-316. Kaviraj, B. and Sharma, S. 2003. Municipal solid waste management through vermicomposting employing exotic and local species of earthworms. Bioresource Technology, 90: 169-173. Kirbag, S. and Akyuz, M. 2009. Evaluation of agricultural wastes for the cultivation of Pleurotus eryngii (DC. ex Fr.) Quel. var. ferulae Lanzi. African Journal of Biotechnology, 7 (20): 3660-3664. Mamiro, D. P. and Royse D. J. 2008. The influence of spawn type and strain on yield, size and mushroom solids content of Agaricus bisporus produced on non-composted and spent mushroom compost. Bioresource Technology, 99: 3205-3212. Mamiro, D. P., Royse, D. J. and Beelman, R. B. 2007. Yield, size and mushroom solids content of Agaricus bisporus produced on non-composted and spent mushroom compost. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 23: 1289-1296. Masamba, K. G. and Kazombo-Mwale, R. 2010. Determination and comparison of nutrient and mineral contents between cultivated and indigenous edible mushrooms in Central Malawi. African Journal of Food Science and Technology, 4: 176-179. Meenakumari, T. S. M. 2012. Vermicompost and other fertilizers effect on growth, yield and nutritional status of tomato plant. World Research Journal of Agricultural Biotechnology, 1 (1): 14-16. Patill, S. S., Kadam, R. M., Shinde, S. L. and Deshmukh, S. A. 2008. Effect of different substrate on productivity and proximate composition of P. florida. International Journal of Plant Sciences, 3 (1): 151-153. Selvi, S., Suja, P., Murugan, S. and Chinnaswamy, S. 2007. Comparison of non-enzymic antioxidant status of fresh and dried form of Pleurotus florida and Calocybe indica. Pakistan Journal of Nutrition, 6 (5): 468-471. Tognetti, C. F., laos, M., Mazzarino, J. and Hernandez, M. T. 2005. Composting VS. Vermicomposting: A comparision of end product quality. Compost science utilization, 13 (1): 6-13. Vigardt, A. L. 2012. Influence of coffee vermicompost on growth and nutrient quality of greenhouse spinach and field grown green bell peppers. MS Thesis. Southern Illinois University Carbondale. 61 pp. Wange, Q., Li, B. B., Li, H. and Han, J. R. 2010. Yield, dry matter and polysaccharides content of the mushroom Agaricus blazei produced on asparagus straw substrate. Scientia Horticulturae, 125: 16-18. Weil, D. A., Beelman, R. B. and Beyer, D. M. 2006. Manganese and other micronutrient additions to improve yield of Agaricus bisporus. Bioresource Technology, 97: 1012-1017. Weil, D. A. 2003. The effect of micronutrients added to compost on yield and quality of fresh mushrooms. MS Thesis, The Pennsylvania State University. 209 pp. Weil, D. A., Beelman, R. B. and Beyer, D. M. 2004. Effect of adding a micronutrient-rich supplement to compost on yield and quality of Agaricus bisporus. Mushroom Science, 16: 365-371. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 704 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 633 |