
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,291,059 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,422 |
بررسی فعالیت آنزیم پراکسیداز در برخی میوه¬ها با کاربرد اسانس¬های گیاهی آویشن باغی، مورد و مرزه خوزستانی | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 4، دوره 3، شماره 2، آذر 1390، صفحه 33-42 اصل مقاله (235.64 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عبـداله احتشـــام¬نیا* 1؛ عبدالحسین رضایی¬نژاد2؛ سیدجواد موسوی¬زاده3؛ مجید علیخانی کوپایی4 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم¬آباد، باشگاه پژوهشگران جوان، خرم آباد، ایران | ||
2استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
3دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، باشگاه پژوهشگران جوان، رشت، ایران | ||
4گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی سراوان، دانشگاه سیستان و بلوچستان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، تاثیر اسانسهای گیاهان آویشن باغی، مورد و مرزه خوزستانی بر میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز در عصاره برخی میوهها مورد مطالعه قرار گرفت. فعالیت آنزیم پراکسیداز با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه فاکتور شامل مرحله کاربرد آنتیاکسیدان، منبع آنتیاکسیدان و غلظت آنتیاکسیدان مورد بررسی قرار گرفت. غلظتهای صفر (شاهد)، 50، 75، 100 و 200 میکرولیتر در صد میلیلیتر از هر اسانس استفاده شد. عصاره میوههای موز، شلیل، گلابی، انگور، آلو، هلو، سیب لبنانی زرد و سیب لبنانی قرمز بهعنوان منبع آنزیم پراکسیداز بهکار برده شدند. نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری در فعالیت آنزیم پراکسیداز در میوههای مورد مطالعه در هر دو مرحله وجود دارد (01/0>P). در پژوهش حاضر، بهطور کلی غلظتهای بالاتر اسانس مرزه خوزستانی نسبت به اسانس آویشن باغی و مورد، فعالیت ضد اکسایشی بالاتری را در مراحل قبل و بعد از عصارهگیری نشان داد که احتمالاً بهدلیل وجود کارواکرول بهعنوان مهمترین ترکیب فعال بیولوژیکی موجود در اسانس مرزه خوزستانی است که دارای فعالیت آنتیاکسیدانی قابل توجهی است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ آنزیم پراکسیداز؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ کارواکرول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 7,601 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,641 |