
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,290,939 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,382 |
اثر بُر روی کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت میوه توتفرنگی رقم سلوا | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 12، دوره 10، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 149-157 اصل مقاله (571.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ppt.2017.4921.1308 | ||
نویسندگان | ||
محمود اثنی عشری* 1؛ اعظم رحیمیان2؛ حسن ساریخانی3؛ دوستمراد ظفری4 | ||
1استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان، ایران | ||
2دانشآموخته کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان، ایران | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان، ایران | ||
4دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان، ایران | ||
چکیده | ||
توتفرنگی میوهای است با فسادپذیری بالا که در معرض حمله عوامل قارچی به خصوص قارچ بوتریتیس سینرهآ عامل ایجاد پوسیدگی خاکستری بوده و عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. در این پژوهش تأثیر نمک تترابورات پتاسیم روی رشد قارچ مذکور در شرایط درونشیشهای و همچنین روی شدت بروز پوسیدگی خاکستری و برخی شاخصهای کیفی میوه توتفرنگی رقم سلوا طی انبارداری بررسی شد. غلظتهای مورد استفاده از محلول بورات در آزمایش درون شیشهای شامل صفر (شاهد)، 5/0، یک، 5/1، دو، 5/2 و سه درصد در دو پیاچ هفت و نه روی محیطکشت قارچ بوتریتیس و در آزمایشات مربوط به میوههای مایهکوبی شده با سوسپانسیون اسپور قارچ، محلولهای یک و 5/1 درصد (با 9 =pH) و دو و 5/2 درصد (با 7 =pH) بودند. جهت ارزیابی شاخصهای کیفی، میوهها بدون آلودهسازی با اسپور قارچ فقط با غلظتهای مختلف محلول بورات تیمار شده و در انبار سرد نگهداری گردیدند. نتایج نشان داد اضافه کردن بورات به غلظت یک درصد و بالاتر از آن در پیاچ قلیایی و دو درصد و بالاتر از آن در پیاچ خنثی، سبب جلوگیری کامل از رشد قارچ بوتریتیس در شرایط درون شیشهای شد. همچنین تیمار میوههای توتفرنگی با محلول 1 درصد بورات، سبب کنترل پوسیدگی خاکستری در میوههای آلوده به قارچ (بروز کمترین درجه پوسیدگی) و حفظ برخی ویژگیهای کیفی میوههای تیمار شده شامل تلفات وزن، سفتی بافت و آلودگی قارچی آنها طی انبارداری گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
بوتریتیس؛ تترابورات پتاسیم؛ عمر انباری | ||
مراجع | ||
Becking, G. C. and Chen, B. H. 1998. International program on chemical safety environmental health criteria on boron human health risk assessment. International Program on Chemical Safety, WHO, Human press inc, pp: 439-452. Fail, P. A., Chapin, R. E., Price, C. J. and Heindelt, J. J. 1998. General, reproductive, developmental, and endocrine toxicity of boronated compounds. Reproductive Toxicology, 12 (1): l-18. Gabler, M .F. and Smilanick, J. L. 2001. Postharvest control of table grape gray mold on detached berries with carbonate and bicarbonate salts and disinfectants, American Journal of Enology and Viticulture, 52 (1): 12-20. Gupta, U. C. 1998. Determination of Boron, Molybdenum, and Selenium in Plant Tissue. In: Karla, Y. P. (ed) Handbook of Methods for Plant Analysis. CRC Press, pp: 171-174. Jackman, R. L. and Stanley, D. W. 1995. Perspectives in the textural evaluation of plant foods. Trends in Food Science & Technology, 6: 187-194. Karabulut, O. A., Romanazzi, G., Smilanick, J. L. and Lichter, A. 2005. Postharvest ethanol and potassium sorbate treatments of table grapes to control gray mold. Postharvest Biology and Technology, 37: 129-134. Karabulut, O. A., Smilanick, J. L., Mlikota Gabler, F., Mansour, M. and Droby, S. 2003. Near-harvest applications of Metschnikowia fructicola, ethanol, and sodium bicarbonate to control postharvest diseases of grape in central California. Plant Disease, 87: 1384-1389. Mo, E. K. and Sung, C. K. 2007. Phenylethyl alcohol (PEA) application slows fungal growth and maintains aroma in strawberry. Postharvest Biology and Technology, 45: 234-239. Naradisorn, M. 2008. Effect of Nutrition on Postharvest Quality and Graymold Development in Strawberries. A Thesis Submitted in Fulfillment of the Requirements for the Degree of Doctor of Philosophy, University of Adelaide, Faculty of Science, 185 p. Nigro, F., Schena, L., Ligorio, A. and Pentimone, I. 2006. Control of table grape storage rots by pre-harvest applications of salts. Postharvest Biology and Technology, 42: 142-149. Prusky, D., McEvoy, J. L., Saftner, R., Conway, W. S. and Jones, R. 2004. Relationship between host acidification and virulence of Penicillium spp. on apple and citrus fruit. Journal of Phytopathology, 94: 44-51. Qin, G. Z., Tian, S. P., Chan, Z. and Li, B. 2007. Crucial role of antioxidant proteins and hydrolytic enzymes in pathogenicity of Penicillium expansum. Molecular & Cellular Proteomics, 6: 425-438. Qin, G. Z., Zong, Y. Y., Chen, Q. L., Hua, D. L. and Tian, S. P. 2010. Inhibitory effect of boron against Botrytis cinerea on table grapes and its possible mechanisms of action. International Journal of Food Microbiology, 138: 145-150. Rolshausen, P. E. and Gubler, W. D. 2005. Use of boron for the control of Eutypa dieback of grapevines. Plant Disease, 89: 734-738. Shi, Z. Q., Li, B. Q., Qin, G. Z. and Tian, S. P. 2011. Antifungal activity and possible mode of action of borate against Colletotrichum gloeosporioides on mango. Plant Disease, 95: 63-69. Simsek, A., Korkmaz, D., Velioglu, Y. S. and Ataman, O. Y. 2003. Analytical, nutritional and clinical methods determination of boron in hazelnut (Corylus avellana L.) varieties by inductively coupled plasma optical emission spectrometry and spectrophotometry. Food Chemistry, 83: 293-296. Thomidis, T. and Exadaktylou, E. 2010. Effect of boron on the development of brown rot (Monilinia laxa) on peache. Crop Protection, 29: 572-576. Wszelaki, A. L. and Mitcham, E. J. 2003. Effect of combinations of hot water dips, biological control and controlled atmospheres for control of gray mold on harvested strawberries. Postharvest Biology and Technology, 27: 255-264. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 385 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 384 |