
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 490 |
تعداد مقالات | 5,109 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,393,957 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,205,178 |
تغییر خواص کیفی میوهی سیب رقم رد دلیشیز در پاسخ به کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 9، دوره 10، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 107-124 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ppt.2018.7119.1417 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا اصغری1؛ هاجر غفاری بکتاش* 2؛ علیرضا فرخزاد3 | ||
1دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2دانشآموخته کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
تأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در غلظتهای مختلف بر خواص کیفی میوههای سیب رد دلیشیز بررسی شد. میوهها با سدیم نیتروپروساید (ماده آزادکننده اکسید نیتریک) در غلظتهای (صفر، 3، 5 و 7 میکرومولار) و اسید سالیسیلیک در غلظتهای (صفر، 1 و 2 میلیمولار) و ترکیبهای مختلف آنها تیمار شدند و در دمای 1-0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-85% و بهمدت 2 و 5 ماه نگهداری شدند. صفاتی چون ظرفیت آنتیاکسیدانی، فعالیت آنزیم کاتالاز، محتوای فنلکل، pH، اسیدیته، مواد جامد محلول و شاخص بازارپسندی کل اندازهگیری شدند. ظرفیت آنتیاکسیدانی میوههای تیمار شده در مقایسه با میوههای شاهد بالاتر بود، بالاترین میزان آنتیاکسیدان کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 2 میلیمولار و اکسید نیتریک 7 میکرومولار بود. در همه تیمارها میزان فعالیت آنزیم کاتالاز بیشتر از شاهد بود. بالاترین میزان فنل کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار و اکسید نیتریک 3 میکرومولار بود. همهی تیمارها از افزایش pH جلوگیری کردند. بالاترین میزان اسیدیته مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار و اکسید نیتریک 7 میکرومولار بود. مواد جامد محلول با گذشت زمان افزایش یافت و تیمارهای اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک از افزایش مواد جامد محلول جلوگیری کردند. تیمارها و اثرات متقابل آنها تأثیر معنیداری بر وضعیت ظاهری و بازارپسندی میوهها داشتند، بیشترین درصد بازارپسندی مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 2 میلیمولار و اکسید نیتریک 3 میکرومولار میباشد. کاربرد تیمارهای اکسید نیتریک و اسید سالیسیلیک میتواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی در تکنولوژی پس از برداشت سیب باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ ماندگاری؛ فنل کل؛ کاتالاز | ||
مراجع | ||
اصغری، م. 1386. تعیین اثر اسید سالیسیلیک بر محتوای آنتی اکسیدان کل، تولید اتیلن و برخی خواص کمی وکیفی میوه توتفرنگی رقم سلوا. رساله دکتری، دانشگاه تهران، 170 صفحه. جلیلیمرندی، ر. 1383. فیزیولوژی بعد از برداشت (جابجایی و نگهداری میوه، سبزی و گیاهان زینتی). انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه، 276 صفحه. Asbahi, S., Mostofi, Y., Boojar, M. M. A. and Khalighi, A. 2012. Effect of nitric oxide on ethylene biosynthesis and antioxidant enzymes on Iranian peach (Prunus persica cv.Anjiri). Journal of Food, Agriculture and Environment, 10: 125-129. Ascherio, A., Rimm, E. B., Giovannucci, E. L., Colditz, G. A., Rosner, B., Willett, W. C., Sacks, F. and Stampfer, M. J. 1992. A prospective study of nutritional factors and hypertension among US men.Circulation Research Journal, 86: 1475-1484. Asghari, M. R. and Soleimaniagdam, M. 2010. Impact of salicylic acid on post-harvest physiology of horticultural crops. Trends in Food Science and Technology, 21: 502-509. Ayala-Zavala, J. F., Wang, S. H. Y., Wang, C. Y. and González-Aguilar, G. A. 2007. High oxygen treatment. Journal of Small Fruits, 2: 1-14. Benzie, I. F. F. and Strain, J. J. 1996. The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of antioxidant power: The FRAP assay. Analytical Biochemistrty, 239: 70-76. Boyer, J. and Liu, R. H. 2004. Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal, 10: 3-5. Cao, J., Zeng, K. and Jiang, W. 2006. Enhancement of postharvest disease resistance in Ya Li pear (Pyrus bretschneideri) fruit by salicylic acid sprays on the trees during fruit growth. European Journal of Plant Pathology, 114: 363-370. Chen, J. Y., Wen, P. F., Kon, W. F., Pan, Q. H., Zhan, J. H., Li, J. M., Wan, S. B. and Huang, W. D. 2006. Effect of salicylic acid on phenylpropanoids and phenylalanine ammonia-lyase in harvested grape berries. Postharvest Biology and Technology, 40: 64-72. Dong, J., Yu, Q., Lu, L. and Xu, M. 2012. Effect of yeast saccharide treatment on nitric oxide accumulation and chilling injury in cucumber fruit during cold storage. Postharvest Biology and Technology, 68: 1-7. Durner, J., Wendehenne, D. and Klessig, D. F. 1998. Defense gene induction in tobacco by nitric oxide, cyclic GMP, and cyclic ADP-ribose. Plant Biology, 95: 10328-10333. Lai, T., Wang, Y., Li, B., Qina, G. and Tian, S. 2011. Defense responses of tomato fruit to exogenous nitric oxide during postharvest storage. Postharvest Biology and Technology, 62: 127-132. Madrid, M. C. and Egea, M. I. 2008. Effects of a pretreatment with nitric oxide on peach (Prunus persica L.) storage at room temperature. European Food Research Technology, 227: 1599-1611. Mo, Y., Gong, D., Liang, G., Han, R., Xie, G. and Li, W. 2008. Enhanced preservation effects of sugar apple fruits by salicylic acid treatment during post-harvest storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 88: 2693-2699. Pila, N., Gol, N. B. and Ramana Rao, T. V. 2010. Effect of post harvest treatments on physicochemical characteristics and shelf Life of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruits during storage. American-Eurasian Journal Agricultural and Environ Sciences, 9: 470-479. Han, T., Wang, Y., Li, L. and Gey, X. 2003. Effect of exogenous salicylic acid on postharvest physiology of peaches. Acta Horticulture, 40: 64-72. Hogg, N., Kalyanaraman, B., Joseph, J., Struck, A. and Parthasarathy, S. 1993. Inhibition of low-density lipoporotein oxidation by nitric oxide Postharvest. Biology and Technology, 334: 170-174. Hung, K. T. and Kao, C. H. 2004. Nitric oxide is involved in methyl jasmonate-induced defense responses and secondary metabolism activities of Taxus cells. Journal Plant Physiology, 161: 43-52. Kader, A. 2003. A perspective on postharvest horticulture. Hortscience, 38: 1004-1008. Khandaker, L., Masum Akond, A. and Oba, S. 2011. Foliar applicaton of salicylic acid improved the growth, yield and leaf’s bloactive compounds in red Amaranth (Amaranthus Tricolor L.). Vegetable Crops Research Bulletin, 74: 77-86. Qadir, A. and Hashinaga, F. 2001. Inhibition of postharvest decay of fruits by nitrous oxide. Postharvest Biology and Technology, 22: 279-283. Renhua, R., Xia, R., Lu, Y., Hu, L. and Xu, Y. 2008. Effect of pre-harvest salicylic acid spray treatment on post-harvest antioxidant in the pulp and peel of ‘Cara cara’ navel orange (Citrus sinenisis L. Osbeck). Journal of the Science of Food and Agriculture, 88: 229-236. Scandalios, J. G. 1993. Effect of nitric oxide on ethylene production in strawberry fruit during storage. Plant Physiology, 101: 7-12. Shuhua, Z., Lina, S., Mengchen, L. and Jie, Z. 2008. Effect of nitric oxide on reactive oxygen species and antioxidant enzymes in kiwifruit during storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 13: 2324-233. Silva, F. J. P., Gomes, M. H., Fidalgo, F., Rodrigues, J. and Almeida, D. S. F. 2008. Antioxidant properties and fruit quality during long-term storage of Rocha pear: effects of maturity and storage conditions. Journal of Food Quality, 33: 1-20. Smimoff, N. 1995. Antioxidant system and Plant response to theenvironment.in:Smimoff, N. (Ed). Enviroment and plant Metabolism, Bios Scientific Publisher, Oxford, United Kingdom, 22: 217-234. Srivastava, M. K. and Dwivedi, U. N. 2000. Delayed ripening of banana fruit by salicylic acid. Journal of the Science of Food and Agriculture, 158: 87-96. Thurnham, D. I. 1990. Antioxidants and pro-oxidants in malnourished populations. Proceedings of the Nutrition Society, 48: 247-259. Vieira, F. G. K., Borges, G. S. C., Copetti, C., Gonzaga, L. W., Nunes, E. C. and Fett, R. 2009. Activity and contents of polyphenolic antioxidants in the whole fruit, flesh and peel of three apple cultivars. Archivos Latinoamericanos De Nutrricion, 59: 825-835. Wills, R. B. H., Ku, V. V. and Leshem, Y. Y. 2000. Fumigation with nitric oxide to extend the postharvest life of strawberries. Postharvest Biology and Technology, 18: 75-79. Zheng, X., Tian, S. H., Meng, X. and Li, B. 2007. Physiological and biochemical responses in peach fruit to oxalicacid treatment during storage at room temperature. Food Chemistry, 59: 156-162. Zhu, S. and Zhou, J. 2007. Effect of nitric oxide on ethylene production in strawberry fruit during storage. Food Chemistry, 100: 1517-1522. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 555 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 463 |