
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,291,015 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,403 |
تاثیر کاربرد کائولین و جیبرلیک اسید بر برخی ویژگیهای کیفی و کاهش آفتاب سوختگی میوه انار (Punica granatum) رقم «رباب نیریز» | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 1، خرداد 1390، صفحه 15-24 اصل مقاله (491.98 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سکینه احتشامی1؛ حسن ساریخانی* 2؛ احمد ارشادی2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تیمارهای کائولین و جیبرلیک اسید بر کاهش خسارت آفتاب سوختگی و کیفیت میوه انار رقم «رباب نیریز» انجام شد. تیمار کائولین در دو غلظت 5/2 و 5 درصد از اواسط خردادماه در سه نوبت با فاصله زمانی یک ماه روی شاخهها و میوهها و تیمار جیبرلیک اسید با غلظت 150 میلیگرم در لیتر همزمان با مرحله اول تیمار کائولین بهصورت جداگانه انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد کائولین با غلظت 5 درصد باعث افزایش اندازه میوه و آریل و کاهش ضخامت پوست میوه نسبت به تیمارهای دیگر شد. میوههای تیمار شده با کائولین 5/2 و 5 درصد و جیبرلیک اسید در مقایسه با شاهد میزان آب دانهی بیشتری داشتند. اگرچه کائولین 5 درصد باعث کاهش محتوای آنتوسیانین آریلها شد. تیمار جیبرلیک اسید باعث کاهش شدت و درصد آفتاب سوختگی نسبت به تیمار شد. کمترین درصد و شدت آفتاب سوختگی در تیمارهای کائولین مشاهده گردید که از این لحاظ اختلاف معنیداری بین تیمارهای 5/2 و 5 درصد آن مشاهده نشد. در کل، کاربرد کائولین بهطور موثری میتواند باعث کاهش آفتاب سوختگی و افزایش کیفیت میوهی انار رقم «رباب نیریز» شود. | ||
کلیدواژهها | ||
انار؛ آنتوسیانین؛ آفتاب سوختگی و ضخامت پوست | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,374 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 6,406 |