
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 490 |
تعداد مقالات | 5,109 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,394,223 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,205,207 |
نقش ضد قارچی اسانس گیاه مرزه بر Alternaria citri | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 2، آذر 1389، صفحه 81-90 اصل مقاله (291.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
لاله یزدان¬پناه گوهرریزی* 1؛ محمد مهدی امینایی1؛ بهمن پناهی2؛ محسن امامی فر3؛ منصوره مهدیان4 | ||
1مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان | ||
2استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان | ||
3کارشناس تولیدات گیاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان | ||
4کارشناس گیاهان دارویی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان | ||
چکیده | ||
گیاه مرزه از گیاهان تیره نعناع به شمار میرود و در بسیاری از نقاط ایران به گل مینشیند. اسانس گیاه مرزه از تقطیر با بخار آب از برگها و سرشاخههای برگدار حاصل میشود که در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد. هدف این تحقیق، ارزیابی اثرات ضد قارچی اسانس گیاه مرزه بر روی قارچ پاتوژن Alternaria citri میباشد. برای بررسی خواص ضد قارچی اسانس گیاه مرزه ابتدا اقدام به تهیه اسانس مرزه شد. سپس قارچ آلترناریا جدا و در محیط کشت مخصوص رشد قارچ (Potato Dextero Agar) کشت گردید. پس از خالصسازی قارچها، محیط کشت پتیتو دکسترو آگار با غلظتهای مختلف اسانس مرزه (صفر ،100،200،300،400،500 و 600 پیپیام) تهیه و سپس قارچ A. citri بهصورت قطعات کوچکی بر روی محیط قرار گرفته و در دمای 25 درجه سانتیگراد در دستگاه انکوباتور انکوبه گردید. پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت تا مدت زمان 8 روز رشد پرگنههای قارچ بر روی محیط حاوی اسانس بررسی شد. نتایج حاکی از آن است که اسانس مرزه در غلظت 400 پیپیام به بالا در محیط کشت بهطور کامل بر روی رشد قارچ اثر داشته و مانع رشد آن میگردد. شایان ذکر است غلظتهای پایینتر باعث کند شدن رشد قارچ گردید ولی رشد آن را متوقف نکرد. | ||
کلیدواژهها | ||
خاصیت ضد قارچی؛ اسانس مرزه؛ قارچ آلترناریا سیتری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,383 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,897 |