
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,290,947 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,385 |
جایگزینی فنآوری زیستی بهجای روشهای شیمیایی در تبدیل کیتین به کیتوزان | ||
دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 8، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 53-58 اصل مقاله (578.77 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ab.2017.2270 | ||
نویسنده | ||
یوسفعلی اسدپور اوصالو* | ||
اسـتادیار، بخش زیست فناوری مـرکز تحقـیقـات آرتمیای کشـور، مؤسـسه تحقیقات علوم شـیـلاتی کشور، سـازمـان تحقیـقات، آمـوزش و ترویج کـشاورزی، ایران | ||
چکیده | ||
کیتین وکیتوزان دو فرآورده بسیار مهم از پلیمرهای زیستی هستند که در صنایع مصارف بسیار بالایی در صنایع ارزشمند دارند. تبدیل کیتین به کیتوزان با روش استیلزدایی و به شیوه ذوب قلیایی است که بدون حضور اکسیژن انجام میشود. تغییر ساختار شیمیایی، آلودگی شدید محیطزیست و دپلیمریزاسیون از مشکلات اساسی در صنعت تولید کیتوزان با کیفیت بالا میباشند. در این پژوهش برای تبدیل کیتین به کیتوزان بهجای مواد شیمیایی از قارچ آسپرژیلوس نایجر سویه (ATHUM-10864)، مولد آنزیم داستیلاز استفاده شد. کیفیت کیتوزان با آنالیزهای تجزیه عنصری دستگاه طیفسنجی مادون قرمز، پرتونگاری با اشعه ایکس، تعیین وزن مولکولی، درصد بلوری شدن، رنگ و ساختار مولکولی مشخص شد. نتایج نشان داد که بازده تبدیل کیتین به کیتوزان یا بهعبارتی درجه استیلزدائی، در این روش 5±80 درصد است. کیتوزان حاصل دارای 4/44 درصد کربن، 9/8 درصد نیتروژن، 2/7 درصد هیدروژن و 5/39 درصد اکسیژن بود. مختصات فیزیکی آن شامل درصد بلورینگی 5/94 و رنگ آن قهوهای کمرنگ بود و ساختارشیمیایی هر واحد کیتوزان بهصورت (C6H12NO4) بهدست آمد. نتایج نشان داد که جایگزینی روشهای زیستی بهجای شیمیایی در دستیابی به این فرآورده با کیفیت مناسبی امکانپذیر بوده و موجب حذف استفاده از مواد شیمیایی مخرب محیطزیست نظیر هیدروکسیدسدیم غلیظ میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آرتمیا اورمیانا؛ سیست؛ کیتین؛ کیتوزان؛ آسپرژیلوس نایجر | ||
مراجع | ||
Asadpour, Y. 2003. Chitin extraction and exchanging it into chitosan. The chitin obtained of Artemia urmiana’s cyst via biotechnology. Ph.D. project. Tarbiat Modarres University. Tehran. Iran. Asadpour, Y. 2004. Instructions for extraction and processing of Artemia urmiana and its utilizalation in aquaculture, Animal and Natural resources Research Center. Western Azerbaijan, Iran. Asadpour, Y. 2014. Chitin and exchanging it into chitosan via chemical technology. A research project. Iranian fisheries research center. Final report. Araki, Y. and Ito, E. 2007. A pathway of chitosan formation in Mucor rouxii enzymatic de- acetylation of chitin. Biochemical and Biophysical Research Communications, 56: 669-45. Arcidiacono, S., Lombardi, S. J. and Kaplan, D. K. 2010. Fermentation, Processing and enzyme characterization for chitosan biosynthesis by Mucor rouxii in chitin and chitosan, (eds Skjak-Brake, G., Anthonsen, T. and Sanford, T.). Elsevier Applied Science, New York. 319 pp. Bluestone, M., Devey, K. and Shindoda, S. 2008. Stop, don't throw those shells away an industry is growing around chitin. InShellfish polymer, Buines week, March, 32: 70-79. Claus J W. 2000. Biobased packaging materials for the food industry in Dairy and Food Science, Biopolymers, Denmark, 13-40. Hein, S., Chuen, N., Chandrkrachang, S. and Stevens, F. 2001. A systematic approach to quality assessment system of chitosan, in Asian Institute of Technology, Bangkok, 6: 45-57. Knapczyk, J. 1993. Excipient ability of chitosan for direct tableting. International Journal of Pharmaceutics, 89(1): 1-7. Knorr, D. 2000. Recovery and utilization of Chitin and Chitosan in food processing waste management.Food Technology, 45: 115-127. Laidter, K. J. 1973. The Chemical kinetics of NaOH action. 2nd, ed, Oxford, New York. Muzzarelli, R. A., Jeuniaux, C. and Gooday, G. W. 2000. Chitin in nature and technology. Plenum Press, New York, 295pp. Peberdy, J. F. 2010. Biotechnological approaches to the total utilization of crustacean shellfish waste. In Euro. Commission. Supported. STD-3 projects (1992-1995), Internet, pdf.http://user.Chollian.net/Chitin, 5: 12-30. Shahidi, F. and Arachechi, J. K. 2010. Food applications of chitin and chitosans, Elsevier International Journal of Food Science and Technology, 10: 37-51. Susana, L., Ronan, D., Shamlou. P. A. and Dunill, P. 2000. Biochemical engineering approaches to the challenges of Producing Pure Plasmid DNA. Internet. Pdf. http://Wilv.Co.Uk/zemnedJ'clinical. Tahami, M. and Tahami, M. 1994. Chitin extraction from Crab, Shrimp and labster carapace. Final Report. Fisheries Research Center of Bandarabbas. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 522 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 907 |