
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,290,919 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,370 |
برخی خصوصیات بیوشیمیایی و مورفولوژیکی، و ظرفیت آنتیاکسیدانی بولاغ اوتی (.Nasturtium officinale L) | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 4، دوره 9، شماره 2، آذر 1396، صفحه 39-51 اصل مقاله (690.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی-پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ppt.2017.6969.1404 | ||
نویسندگان | ||
حمید حسن پور* ؛ محمد فتاحی | ||
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تنوع بین و درون پنج جمعیت بولاغ اوتی (Nasturtium officinale L.) بومی ایران (کلیبر، آذرشهر، ارومیه، نقده و دورود) براساس خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی ازجمله ظرفیت آنتیاکسیدانی کل، محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و مقدار ویتامین ث مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بهجز صفت قطر ساقه، از نظر سایر صفات تفاوت معنیداری بین جمعیتها مشاهده شد. بیشترین و کمترین ظرفیت آنتیاکسیدانی بهترتیب مربوط به جمعیت کلیبر و ارومیه بود. نتایج همبستگی نشان داد که طول برگ با برخی ویژگیها از قیبل طول برگچه، فاصله میانگره، قطر ساقه، فنل کل و فلاونوئید کل همبستگی مثبت معنیداری داشت و ویتامین ث، فنل کل و فلاونوئید کل با ظرفیت آنتیاکسیدانی همبستگی مثبت معنیداری داشتند. نتایج حاصل از تجزیه به مؤلفههای اصلی نیز نشان داد که چهار مولفه اول 69/84 درصد از واریانس کل را به خود اختصاص دادند. نتایج خوشهبندی نیز نشان داد که نمونههای مورد مطالعه در سه خوشه قرار گرفتهاند و نمونههای کلیبر و آذرشهر اختلاف زیادی با هم داشتند که این نشاندهنده وجود تنوع زیاد در بین نمونهها است. نتایج حاصل نشان داد که تنوع بین جمعیتی بالایی از لحاظ صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی در نمونههای بولاغ اوتی وجود دارد. همچنین میتوان بیان نمود که گیاه بولاغ اوتی دارای ظرفیت آنتیاکسیدانی بالایی است و نمونههای کلیبر را میتوان بهعنوان بهترین نمونهها در این مطالعه از نظر ظرفیت آنتیاکسیدانی معرفی نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
تنوع؛ فنل کل؛ فلاونوئید کل؛ همبستگی؛ واریانس | ||
مراجع | ||
Aires, A., Carvalho, R., Rosa, E. A. S. and Saavedra, M. J. 2013. Phytochemical characterization and antioxidant properties of baby-leaf watercress produced under organic production system. Journal of Food, 11 (4): 343-351. Alkofahi, A. and Atta, A. H. 1999. Pharmacological screening of the anti-ulcerogenic effects of some Jordanian medicinal plants in rats. Journal of Ethnopharmacology, 67: 341-345. Chidumayo, E. N. 2006. Fitness implications of clonal integration and leaf dynamics in a stoloniferous herb, Nelsonia canescens (Lam.). Spreng (Nelsoniaceae). Evolutionary Ecology, 20: 59-73. Du, G., Li, m., Ma, F. and Liang, D. 2009. Antioxidant capacity and the relationship with polyphenol and vitamin C in Actinidia fruits. Food Chemistry, 113: 557-562. Hassanpour, H., Hamidoghli, Y., Hajilo, J. and Adlipour, M. 2011. Antioxidant capacity and phytochemical properties of Cornelian Cherry (Cornus mas L.) genotypes in Iran. Scientia Horticulturae, 129: 459-463. Jimoh, F. O., Adedapo, A. A., Aliero, A. A. and Afolayan, J. 2008. Polyphenolic contents and biological activities of Rumex ecklonianus. Pharmaceutical Biology. 46: 333-40. Koike, T., Kiato, M., Quoreshi, A. M. and Matsuura, Y. 2003. Growth characteristics of root-shoot relations of three birch seedlings raised under different water regimes. Journal of Plant Soil, 255: 303-310. Martinez-Sanchez, A., Gil-Iaquierdo, A., I.Gil, M. and Ferreres, F. 2008. A comparative study of flavonoid compounds, vitamin C, and antioxidant properties of baby leaf Brassicaceae species. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56: 2330-2340. Mazandarani, M., Momeji, A. and Zarghami Moghaddam, P. 2012. Evaluation of phytochemical and antioxidant activities from different parts of Nasturtium officinale R. Br. in Mazandaran. Iranian Journal of Plant Physiology, 3 (2): 659-664. Naik, G. H., Priyadarsini, K. I., Satav, J. G., Banavalikar, M. M., Sohoni, D. P., Biyani, M. K. and Mohan, H. 2003. Comparative antioxidant activity of individual herbal components used in Ayurvedic medicine.Phytochemistry, 63: 97-104. Ozen, T. 2009. Investigation of antioxidant properties of Nasturtium officinale (Watercress) leaf extracts, Acta Poloniae Pharmaceutica Drug Research, 66 (2): 187-193. Rose, P., Faulkner, K., Williamson, G. and Mithen, R. 2000. 7-Methylsulfinylheptyl and 8-methylsulfinyloctyl isothiocyanates from watercress are potent inducers of phase II enzymes. Carcinogenesis, 21 (11): 1983-1988. Sara, T., Bruno, M., Franco, C., Stefano, B., Jules, B., Chris, D., Ezra, C., Arnaud, B. and Maurizio, B. 2008. Antioxidants phenol compounds, and nutritional quality of different strawberry genotypes. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 56: 696-704. Schmidt, K. P. and Levin, D. A. 1985. The comparative demography of reciprocally sown populations of Phlox drummondii Hook. I. Survivorships, fecundities, and finite rates of increase. Journal of Plant Evolution, 39: 396-404. Terada, M., Watanabe, Y., Kunitomo, M. and Hayashi, E. 1978. Differential rapid analysis of ascorbic acid and ascorbic-acid-sulfate by dinitrophenylhydrazine method. Analytical Biochemistry, 84: 604-608. Wojcikowski, K., Stevenson, L., Leach, D., Wohlmuth, H. and Gobe, G. 2007. Antioxidant capacity of 55 medicinal herbs traditionally used to treat the urinary system: a comparison using a sequential three-solvent extraction process. The Journal of Alternative and Complementary Medivine, 13 (1): 103-109. Yazdanparast, R., Bahramikia, S. and Ardestani, A. 2008. Nasturtium officinale reduces oxidative stress and enhances antioxidant capacity in hypercholesterolaemic rats. Chemico-Biological Interactions, 172: 176-184. Young, I. S. and Woodside, J. 2001. Antioxidants in health and disease. Journal of Clinical Pathology, 54: 176-186. Yu, L., Haley, S., Perret, J., Harris, M., Wilson, J. and Qian, M. 2002. Free radical scavenging properties of wheat extracts. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 50 (16): 19-24. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 699 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 500 |