
تعداد نشریات | 22 |
تعداد شمارهها | 485 |
تعداد مقالات | 5,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,291,060 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,135,422 |
پرمایه کردن گلبرگ زعفران از پروتئین در کشت بستر جامد | ||
دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی | ||
مقاله 11، دوره 6، شماره 2، آذر 1394، صفحه 89-95 اصل مقاله (581.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
امیر ابوالحسنی1؛ سید محمد حیدریان* 2؛ سید محمد حسینی3 | ||
1دانشکده مهندسی شیمی- دانشگاه صنعتی امیرکبیر | ||
2عضو هیئت علمی / سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران | ||
3دانشکده مهندسی شیمی - دانشگاه صنعتی امیرکبیر | ||
چکیده | ||
اسپرجیلوس نایجر یکی از ریزجاندارهایی است که برای تولید پروتئین تکیاخته بهکار رفته است. این قارچ ریسهای که توانایی تراوش انواع آنزیم را دارد میتواند بر سطح زیادی از سوبسترا رشد کند و از آنجا که مقدار زیادی پروتئین برون سلولی تولید میکند هم میتوان بستر رشد آن را از پروتئین درون سلولی قارچ پرمایه کرد و هم میتوان پروتئین ترشح شده را با حلال به سادگی بیرون کشید. راندمان رشد قارچ از آنجا که در حالت طبیعی بر روی جامدات پکتینی رشد میکند بر بستر جامد اغلب بیشتر از حالت مایع است. گلبرگ زعفران که در حال حاضر یکی از ضایعات کشاورزی است، میتواند بهعنوان بستر کشت جامد مورد استفاده قرارگیرد. در این تحقیق با کشت بستر جامد اسپرجیلوس نایجر بر روی گلبرگ خشک شده زعفران در یک دوره 15 روزه، پروتئین آن با دو حلال متفاوت بیرون کشیده شده و به دو روش لری و بیوره سنجیده شد. بیشترین میزان پروتئین سنجیده شده به روش بیوره با حلال آب خالص 53/98 میلیگرم در هر یک گرم گلبرگ خشک آغازین و با حلال سود و بافر کربنات 167 میلیگرم در هر یک گرم گلبرگ خشک آغازین برآورد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
گلبرگ زعفران؛ کشت بستر جامد؛ اسپرجیلوس نایجر؛ پروتئین تکیاخته؛ ضایعات کشاورزی | ||
مراجع | ||
Abbasi-Alikamar, R., Eskandari, M., Tatari, M. and Ahmadi, M. M. 2007. The effect of water extract of saffron’s petals on germination and seeding growth of wheat. International Symposium on Saffron Biotechnology and Biology, 739: 209-214.
Doelle, H. W., Mitchell, D. A. and Rolz, C. E. 1992. Solid Substrate Cultivation. Elsevier Applied Science. Edition 2.
Hemmati Kakhaki, A. 2001. Optimization of factors affecting production of edible colors from saffron petals. Journal of Agricultural Science and Technology, 15: 13-21.
Jernejc, K., Cimerman, A. and Perdih, A. 1986. Comparison of different methods for protein determination in Aspergillus niger mycelium. Applied Microbiol Biotechnoly, 23: 445-448.
Kirk, T. K. and Tien, M. 1988. Lignin peroxidase of Phanerochaete chrysosporium. Methods in Enzymology, 161: 238-249.
Lotfi, L., Hamedi, M. and Kalbasi, A. 1387. Anthocyanin extraction from saffron petal and anthocyanin quality and quantity investigation: Sulfured water effect investigation. 18th National congress on food technology, 152-158.
Mitchell, D. A. and Lonsane, B. K. 1990. Definition, characterization and economic evaluation, in: Doelle, H. W., Rolz, C. (Eds.), General Principles of Solid Substrate Fermentation-Rapid Publications of Oxford Ltd.
Mitchell, D. A., Kreiger, N. and Verovic, M. 2000. Overview of solid state bioprocessing-Elsevier science. Biotechnology Annual Review, 8: 183-225.
Pandey, A., 2003. Solid-state fermentation. Biochemical Engineering Journal, 13: 81-84.
Pandey, A., Soccol, C. R., Leo, J. A. R. and Nigam, P. 2001. Solid state fermentation in biotechnology. Asiatech Publishers. Edition 4.
Stoscheck, C. M. 1990. Quantitation of Protein. Methods in Enzymolgy, 182: 50-69.
Stoscheck, C. M. 1990. Quantitation of Protein. Methods in Enzymolgy, 182: 50-69.
Tajali, F., Hemmati Kakhaki, A., Hatamizadeh, M. and Gasrani, S. 1387. Saffron petal antioxidants properties determination. 18th National congress on food technology, 101-106. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,194 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 879 |